Valmennus

Pienryhmävalmennus ja Yksilövalmennus

Henkilökohtaista taitovalmennusta jalkapalloilijoille ja salibandyn pelaajille, sekä fysiikkavalmennusta myös muiden urheilulajien edustajille.

Harjoittelu tapahtuu joko yksin valmentajan kanssa tai pienryhmissä, joissa harjoittelu pysyy yhä kunkin yksilön henkilökohtaista kehittymistä tukien.

Miten, mihin, milloin ja millä nopeudella syötämme/liikumme ovat eräitä joukkueurheiluvalmennuksen kulmakiviä. Näitä edellä mainittuja on mahdollista hyödyntää optimaalisesti vasta sitten, kun lajitaidot (tekniikka) ja kehon hallinta on kehitetty riittävälle tasolle. Sport – JR hyödyntää tarvittaessa myös videokameraa, jolloin henkilökohtainen fyysinen, tekninen ja taktinen kehittyminen on mahdollista ymmärtää paremmin, sinun, pelaajan näkökulmasta.

Sport-JR pienryhmä- ja yksilövalmennuksessa keskitytään muun muassa seuraaviin osa-alueisiin:

  • Yksilötekniikka (jalkapalloilijan tekniikkavalmennus).
  • Yksilötaktiikka (mm. jalkapalloilijan yksilökohtainen pelinymmärrys).
  • Fysiikkavalmennus lajin vaatimukset huomioiden. Esim.liiketaito-, kehonhallinta-, koordinaatio-, ketteryys- ja nopeusharjoittelua lajinomaisesti sekä muu motorinen harjoittelu, jota taitavalta urhelijalta vaaditaan.
  • Edellä mainittujen yhdistäminen, esim. miten jalkapalloilija ottaa ja suuntaa ensimmäisen käännösaskeleensa pelinomaisessa tilanteessa niin, että se edesauttaa joukkueen ja yksilön taktista onnistumista kyseisessä pelitilanteessa.
  • Henkilökohtaiset harjoitusohjelmat eri harjoituskausille henkilökohtaisten ja joukkueen tavoitteiden mukaisesti
  • Tavoitteena kehittää sinua urheilijana (ja ihmisenä) kohti omaa huippuasi!

Miten tärkeää on yksittäisen pelaajan henkilökohtainen osaaminen (taito) joukkueurheilussa?
 
Parhailla joukkueilla on usein myös taidollisesti parhaat yksilöt. Nykypäivän joukkueurheilu on muuttunut yhä vaativammaksi kilpaurheiluksi. Joukkueissa on useita erilaisia valmentajia, kuten maalivahtivalmentajia, fysiikkavalmentajia, psykologeja jne. Taito ja tekniikka ovat myös ”erikoisosaamista”, johon tarvitaan asiaan erikoistuneita taitovalmentajia. Taitovalmentajat vastaavat pelaajien taidollisesta kehittymisestä lapsesta aikuisiän pelaajaksi.

Monet joukkueet koostuvat usein noin 20:stä eri pelaajasta ja etenkin juniorijoukkueissa eri taitotason omaavista pelaajista. Tämä luo haasteita etenkin juniorijoukkueiden valmentajille ja siksi joukkueiden harjoitteluissa henkilökohtaiset palautteet ja ohjeistukset yksittäiselle pelaajalle jäävät usein liian pienelle huomiolle valmennuksen keskittyessä enemmän mm. ”joukkuetaktisiin” asioihin. Siksi henkilökohtaiseen taitovalmennukseen erikoistunut Sport –JR voi tukea yksilöiden taidollista kehittymistä ja näin ollen koko joukkueen toimintaa, tarjoamalla taidon kehityksen vaatimaa ylimääräistä harjoittelua motivoituneille ja kunnianhimoisille pelaajille.

Yksittäisen pelaajan henkilökohtainen taito käsitellä pelivälinettä sekä omaa vartaloa (kehonhallinta) on äärimmäisen tärkeää ja siksi siihen tulee panostaa erityisvalmennuksen avulla. Kun edellä mainittuja asioita on harjoiteltu useiden vuosien ajan lapsuudesta lähtien, on joukkueessa useita huippuyksilöitä ja oman pelipaikkansa ammattilaisia. Nämä ammattilaiset osaavat hallita pelivälinettä täydessä vauhdissa tehden luovia, mutta harkittuja ja opittuja ratkaisuja nopeissa pelitilanteissa ja pienessä tilassa. Näistä ammattilaisista muodostunee myös se paras joukkue, josta jokainen huippu-urheilussa mukana oleva henkilö unelmoi – mestarijoukkue!

Ole yhteydessä ja kysy lisää!

Sähköposti info(a)sport-jr.com
Puhelin 050 539 8390